Előfizetői tartalom

Május végén még 10 millió felett lehettünk

Portfolio
Május végén 10 millió 5 ezer fő lehetett Magyarország népességszáma - derül ki a KSH népmozgalmi adatainak becsléséből. Az első 5 hónapban a természetes fogyás 16 479 fő volt, 1303-mal kevesebb az egy évvel korábbinál. A statisztikai hivatal azt is közölte, hogy májusban az elmúlt évtizedek legalacsonyabb születésszámával találkozhatunk.

Az előzetes adatok alapján 2010 első öt hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A születésszám havonként egyenetlenül alakult. Februárban és márciusban valamivel több, januárban, áprilisban és májusban viszont jelentősen kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. A csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés