Előfizetői tartalom

Orbán: Lesznek konfliktusok, de vállaljuk azokat

Portfolio
1990 óta biztos nem volt ilyen nagy átszervezés, mint amit a kormány 2012-re tervez - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Széll Kálmán Alapítvány kedd esti rendezvényén, amit a Hír TV sugárzott. Elismerte, hogy az átalakítások konfliktusokat fognak okozni. Magyarország célja az lehet a jelenlegi helyzetben elmondása szerint, hogy a recesszió elkerülésére törekszik 2012-ben és közben végrehajtja az 1400 milliárd forintos átrendezést a költségvetésben jövőre. A miniszterelnök a kormány eddigi gazdaságpolitikáját értékelte és felvázolta a terveket, úgy fogalmazott: Magyarország készen áll a 2012-es évre, ami nagyon nehéznek ígérkezik.

Hol vagyunk? A kormányfő beszédének elején felidézte, hogy jelenleg Magyarország egyszerre két helyzettel kell megküzdjön: egyrészt az euróövezet válságával, másrészt az örökölt problémákkal, amit a 2002-2010 közötti időszak hagyott hátra. A miniszterelnök ezt a nyolc éves szocialista kormányzást a lezüllés, szétesés időszakának nevezte. Ahogyan hétfői parlamenti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái