Előfizetői tartalom

Elszólta magát az EU? 15 milliárdos hitelkeret készülhet a háttérben

Portfolio
Egy múlt szerdai, befektetőknek szóló prezentáció kérdőjellel ellátva azt tartalmazza, hogy az Európai Bizottság Magyarország számára 5 milliárd eurós hitelkeretet biztosíthat a fizetési mérleg támogatási lehetőségből - figyelt fel az érdekes információra a Portfolio.hu. A magyar hitelkérelem kapcsán az Európai Bizottság felől eddig még utalás sem hangzott el arra vonatkozóan, hogy mekkora hitelkeret várható Brüsszeltől. Lehetséges hitelkeret összegekre eddig csupán magyar kormányzati illetékesek utaltak.

Az Európai Bizottság tagországoknak szóló különböző támogatási formáiról jelent meg egy összefoglaló befektetői prezentáció január 25-én a szervezet oldalán. A nem-eurózóna tagoknak szóló ún. fizetési mérleg támogatási lehetőség kapcsán a jövőbeli potenciális kötelezettségvállalások között található (kérdőjellel ellátva) egy 5 milliárd eurós tétel Magyarországnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés