Előfizetői tartalom

Lengyelországban 2,5 százalékos GDP-növekedést várnak

MTI
Reálisnak tűnik, hogy a lengyel GDP idei növekedési üteme eléri a 2,5 százalékot, mert az Európai Központi Banknak köszönhetően stabilizálódik a helyzet Európában, így Lengyelországban is - mondta csütörtökön Jacek Rostowski pénzügyminiszter a TokFM hírrádióban. A kormány makrogazdasági politikáját a miniszter a Rzeczpospolita napilapban mutatta be.

Rostowski szerint a 2011-ben elért, a vártnál jobb 4,3 százalékos lengyel gazdasági növekedés statisztikailag egyebek közt az utolsó negyedév enyhe időjárásának köszönhető. Fontos tényező volt továbbá a beruházások és az export növekedése. A miniszter szerint a kormány középtávon a fejlesztési beruházások kivételével tartósan csökkenti a közkiadásokat, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés