Előfizetői tartalom

Nagyon borúlátók a magyar vállalatok

Portfolio
2011 utolsó negyedévében a szezonálisan kiigazított trendek több eddigi negatív rekordot is megdöntöttek a konjunktúrateszt történetében - írják felmérésük eredményeiről a Kopint-Tárki szakértői. Saját helyzetüket a feldolgozóipari vállalatok még soha nem látták ennyire pesszimistán, és tovább romlott a magyar gazdaság jelenlegi állapotának megítélése. A hazai feldolgozóipar gyakorlatilag két részre szakadt: az exportra termelő közép- és nagy vállalatokra, amelyek az elmúlt évben az újraéledő európai konjunktúra hullámain jelentős termelésbővülést értek el, megtámogatva az év végén gyenge forinttal, valamint a hazai piacra termelőkre, amelyek évek óta nem tudnak kitörni a stagnálásból.

A negatív trendek mögött egyértelműen a bizonytalan keresleti kilátások állnak, amelyet tovább ront a gazdasági környezet általános, már-már állandósuló bizonytalansága. Mindez nagyban befolyásolja a jövőbeni készletezési, beruházási és foglalkoztatási terveket, amelyek most meglehetősen bizonytalanok, ezért az újabb kapacitások kiépítése is kérdésessé vált. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés