Előfizetői tartalom

Ez az év jobban indult: kapkodnak a munkásokért Európában

Portfolio
A tavalyihoz képest az idei év kedvezőbben indult az európai és az amerikai álláspiacon, az online álláshirdetők adatai alapján az Atlanti-óceán mindkét partján 9 százalékkal javult a foglalkoztatási indikátor. A javulás persze nem egyöntetű a kontinensen, míg a német munkapiac egyre feszesebb, a foglalkoztatási kilátások romlottak a francia, olasz, belga és holland piacon is.

Januárban általában lankad a munkaerő-kereslet, ez látható az idei első hónap adatain is. Folytatódott ugyan a növekedés, de az elmúlt egy évitől elmaradó ütemben. 2011 januárjához képest 9%-kal volt magasabb a Monster foglalkoztatási indexe mind Európában, mind az Egyesült Államokban. Előbbi esetében az index 127 pont volt, utóbbinál 133 pont. Az index az online álláshirdetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés