Előfizetői tartalom

Egyáltalán nem biztos az idei IMF-megállapodás

Portfolio
Ha a kormány nem költségérzékeny, azaz hajlandó magas kamatok mellett is a piaci finanszírozást választani, akkor a meglévő tartalékaival együtt idén még finanszírozni tudja az államadósságot - mutatott rá a Portfolio.hu múlt heti Forint, Válság, Államadósság című konferenciája keretében adott videóinterjúban Duronelly Péter. A Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint ezen háttér miatt csak 50% az esélye, hogy lesz idén EU/IMF-megállapodás, ami jóval kisebb annál, mint amit akár egy-másfél hónappal ezelőtt is gondolni lehetett.

Az alapkezelő szerint részben az ország finanszírozási háttere miatt jóval hosszabb lesz a kormány és az EU/IMF közötti tárgyalási folyamat a korábban gondoltnál, ami csak akkor segít a magyar eszközáraknak, ha éppen jó a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon. Õ arra számít, hogy a következő fél év a magyar piacokon nagyjából ugyanolyan lesz, mint az elmúlt fél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés