Előfizetői tartalom

IMF-ügy: az első akadályt gyűrte le a kormány

Portfolio
Ha minden kedvezően alakul, akkor már a jövő héten kimondhatják a felek, hogy elindulnak a tárgyalások és a következő hetekben már tárgyalóasztalhoz is ülhet a magyar kormány és az EU/IMF-páros tárgyalódelegációja. A jegybanktörvény módosításának jövő heti parlamenti szavazásával ugyanis a kormány végleg teljesítheti a tárgyalások előfeltételeit. Ezek után a 15-20 milliárd eurós "biztonsági hálóért" cserébe megfogalmazott feltételekre terelődhet a hangsúly, amely alapján nem számíthatunk a hivatalos tárgyalások gyors lezárására. Szóba kerülhet az egykulcsos adó, az önkormányzati rendszer átalakítása, a közösségi közlekedés reformja és érdekes kérdés az is, hogy a nemzetközi szervezetek hogyan értékelik a kormány legutóbbi - fiktív bevételeket is tartalmazó - költségvetési intézkedéseit.

Jelentős előrelépés Egy hét leforgása alatt lényegesen több érdemi előrelépés történt az IMF-megállapodás ügyében, mint az azt megelőző 7 hónapban. A mostani események közül hármat érdemes kiemelni: - a kormány múlt csütörtökön beterjesztette az MNB-törvény legújabb módosítását, eleget téve a nemzetközi szervezetek elvárásainak - ezt követően szerdán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés