Előfizetői tartalom

Potyognak ki az ellátásból az álláskeresők

Portfolio
Júniusra beindult a szezonális foglalkoztatás: 13 700 államilag nem támogatott munkaerőigényt jelentettek be a foglalkoztatók, Békés és Szabolcs megyében különösen megugrott a munkaerőigény a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban. Jellemző, hogy az új munkahelyek valamivel több mint negyede határozott idős munkaszerződést kínál, ami szintén a szezonális munkák sajátossága. Emellett a legtöbb állást továbbra is Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében kínálták. A regisztrált álláskeresők száma 524,4 ezerre csökkent, de szezonális hatások nélkül kisebb növekedést látnánk. A több mint félmillió álláskeresőből mindössze 51 ezren kaptak már csak álláskeresési támogatást.

Az álláskeresők száma júniusban 524 400 ezer főre csökkent a Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint, ami az előző hónaphoz képest 1,9%-os, az előző évihez képest 5,2%-os csökkenés. A júniusi adatokban már erősen szerepet játszhattak szezonális hatások, és a szezonális kiigazítás után ki is derül, hogy enélkül nem is csökkent, hanem kissé emelkedett volna az álláskeresők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái