Előfizetői tartalom

Barnier: az euróövezet valamennyi bankját felügyelheti az EKB

Portfolio
Az euróövezetben működő valamennyi bank, mintegy 6 ezer pénzintézet felügyeleti szerve lehet az Európai Központi Bank (EKB) az Európai Bizottság (EB) tervei szerint - fejtette ki egy pénteki lapinterjúban Michel Barnier, a brüsszeli bizottság belső piacért és szolgáltatásokért felelős tagja. Németország, az övezet legnagyobb tagja ellenzi a tervet - írja az MTI.

Michel Barnier a Süddeutsche Zeitungban megjelent interjúban kifejtette: a bizottsági terv szerint az új bankfelügyeleti rendszer fokozatosan állna fel. Az EKB 2013 elejétől azokat a bankokat felügyelné, amelyek igényelnek forrást az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) pénzalapjától, majd 2013 júliusától az úgynevezett rendszerszintű jelentőséggel bíró bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés