Előfizetői tartalom

A finnek is belekeveredhetnek az euróválságba

Portfolio
Idén fél százalékkal, jövőre másfél százalékkal növekedhet a finn GDP a Nemzetközi Valutaalap (IMF) napokban kiadott szakértői jelentésében, azaz látszólag immunis az eurózóna lassulására, illetve válságára. Az IMF azonban továbbra is arra figyelmeztet, hogy az ország erősen ki van téve az eurózóna adósságválsága esetleges fokozódásának még akkor is, ha a bankrendszerének közvetlen kitettsége csekély a periféria országok felé.

Finnországra többek között azért érdemes figyelni, mert rendszerint kritikus hangvételt ütnek meg vezető politikusaik az újabb és újabb eurózónabeli mentőcsomagok kapcsán, illetve a közelmúltban sorozatosan cáfolniuk kellett az esetleges euróból való kilépés tervét. Finnország ráadásul annak a "kivételezett" négy országnak az egyike, amely továbbra is mindhárom nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés