Előfizetői tartalom

Lanyhult a magyar export

Portfolio
Továbbra sem kapott szárnyra a magyar export, júliusban az export euróértéke 4,6 százalékkal, míg az importé 4,0%-kal nőtt a KSH ma megjelent előzetes külkereskedelmi adatai szerint. Időarányosan a külkereskedelmi többlet kissé mérséklődött a tavalyi hasonló időszakhoz képest, de még mindig tetemes, 4 milliárd euró feletti többletről beszélhetünk.

Az év eleji gyengécske számok után júniusban biztatóan megindult az export, de a július újból némileg visszafogottabb számokat hozott, a kivitel euróértéke 4,6 százalékkal nőtt a júniusi 5,9 százalék után, míg az import 4,0 százalékkal bővült júliusban. A mostani adatokból részleteket nem tudunk, tehát azt, hogy mely termékcsoportokban miként alakult a kivitel és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés