Előfizetői tartalom

Csalódást keltő a magyar ipari termelési adat

Portfolio
A júliusi ipari termelésről ma közzétett előzetes adatok "lényegesen rosszabbak a várakozásoknál, a KSH közlése szerint a járműgyártás és annak exportja esett vissza" - mutat rá gyors értékelésében Suppan Gergely, a Takarékbank szenior elemzője. "Ez ellentétben áll azokkal a feltételezésekkel, hogy a kecskeméti Mercedes üzem termelésének fokozatos felfutása éppen ezen ágazatot húzhatja, ugyanakkor jól tükrözi a külső kereslet markáns lassulását, miközben a belső kereslet is csökken, amit a részletes GDP adatok is tükröznek" - teszi hozzá.

Kapcsolódó cikkünk2012.09.07Júliusban is csökkent az ipari termelés (2.)Az elemző szerint "A következő hónapokban sem várható fordulat az ipari termelésben, annak ellenére, hogy a rendelésállományok kedvezőek, valamint a Mercedes üzem termelésének a felfutása is várható, mivel globálisan továbbra is erőteljes kereslet mutatkozik a prémiumszegmens iránt. Ezzel szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés