Előfizetői tartalom

IMF: még jobban lassulhat a globális gazdaság

Portfolio
A központi bankok jó irányba tett lépései ellenére a kockázatok és bizonytalanságok még inkább lefelé mutatnak, és a júliusban előrejelzettnél alacsonyabb lehet a globális gazdasági növekedés - mondta ma a Világbank és az IMF közös találkozóján Christine Lagarde, a valutaalap vezérigazgatója. A szervezet szeptemberben teszi közzé friss prognózisait.

Az IMF júliusban közzétett időközi frissített prognózisában még azt mondta, idén 3,5 százalékkal, 2013-ban 3,9 százalékkal növekedhet a globális gazdaság. Mindez minimálisan rosszabb volt az áprilisban közzétettnél. A következő előrejelzés szeptember végén fog megjelenni. Lagarde szerint nyilvánvalónak tűnik, hogy a krízis epicentrumában Európa marad, és itt van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés