Előfizetői tartalom

Tovább süllyedhetnek a magyar hosszú kötvényhozamok (SocGen)

Portfolio
A Societe Generale minap Budapestről Londonba visszatért stratégái ma az MNB kamatdöntése előtt adtak ki egy összefoglaló anyagot az itt tapasztaltakról, amelyben többek között azt vetítették előre, hogy ma újabb 25 bázispontos kamatvágást hajt végre a magyar jegybank. Azt is hangsúlyozták ügyfeleiknek, hogy egyrészt a makrogazdasági szemléletű magyar állampapírpiaci értékelő modelljük további hozamcsökkenést vetít előre a hosszabb futamidejű kötvényhozamoknál, másrészt véleményük szerint ezt az egyébként is kedvező külpiaci befektetői légkör is támogathatja.

Ezzel párhuzamosan azonban felhívják ügyfeleik figyelmét arra, hogy bár már nem annyira negatívak a forint kilátásait illetően, mint korábban voltak, de összességében továbbra is sérülékenynek tartják a magyar fizetőeszközt a gyengülés irányába, ha romlana a külső piaci légkör. Éppen emiatt továbbra is fenntartják mind az azonnali, mind az opciós piacon keresztüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés