Előfizetői tartalom

Újabb kamatvágás! - Nem hatott a tanácsra az inflációs jelentés

Portfolio
Augusztus után megint kamatot csökkentett a monetáris tanács, az újabb 25 bázispontos lazítással 6,5 százalékra mérséklődött az irányadó ráta. A piac előzetesen megosztott volt azt illetően, hogy a friss inflációs jelentés (vélhetően megemelt) prognózisai mennyire teszik óvatossá a kamatcsökkentést egy hónapja megindító külső tagokat.Fontosabb részletek Kedden folytatta kamatcsökkentését a jegybank monetáris tanácsa, a friss inflációs jelentésben szereplõ megállapítások ellenére. Simor András tájékoztatása szerint szûk többség döntött a kamatvágás mellett. Ez ismét 4:3-as szavazati arányra utal, vagyis a külsõ tagok ezúttal is leszavazták a belsõ tagokat (elnök és két alelnök). A friss inflációs jelentés szerint magasabb infláció várható idén és jövõre, míg a gazdasági teljesítmény rosszabb lesz. 2012-ben recesszió várható. Simor András jegybankelnök szerint a tanács többsége úgy gondolja, hogy a jegybank nem adta fel az inflációs célkövetés rendszerét.

2012. szeptember 25. 15:28 Feladta az inflációs célkövetést az MNB? Arra az újságírói kérdésre, hogy a Magyar Nemzeti Bank a mostani kamatcsökkentésével feladta-e az inflációs célkövetés rendszerét, Simor András úgy válaszolt, hogy "a tanács a közleményében úgy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái