Előfizetői tartalom

Közel 4 éves mélyponton az amerikai munkanélküliségi ráta

Portfolio
A piaci konszenzusokban szereplő 120 ezer fő körüli bővüléssel szemben 114 ezer fővel nőtt a nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma szeptemberben az Egyesült Államokban - közölte a munkaügyi tárca. A munkanélküliségi ráta a 8,1%-os augusztusi szintről 7,8%-ra csökkent, miközben a piac stagnálásra számított. Utoljára 2009 januárjában volt ilyen alacsony a munkanélkülkiségi ráta az Egyesült Államokban. Közben azonban az aktivitási ráta minimálisan, 63,5%-ról 63,6%-ra nőtt.

A tárca a megelőző két hónap foglalkoztatottság növekedési adatát jelentősen, összesen 86 ezer fővel felfelé módosította (döntően az eddig ismertnél több kormányzati új munkahely miatt). Ennek értelmében augusztusban 142 ezer fővel, júliusban 181 ezer fővel nőtt a nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma.  A növekvő aktivitási és csökkenő munkanélküliségi ráta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés