Előfizetői tartalom

Fontos találkozók hete lesz

Portfolio
Fontos találkozók hete lesz a mostani. Amellett, hogy az eurózóna válságkezelő alapjának (ESM) német jóváhagyása óta először tart találkozót az Eurogroup és feláll az ESM kormányzótanácsa, esedékes az európai pénzügyminiszterek havi találkozója, csütörtökön várhatóan hivatalában fogadja Orbán Viktort Angela Merkel német kancellár, pénteken pedig kezdetét veszi az IMF éves közgyűlése.

Mióta a német alkotmánybíróság is elfogadta az eurózóna válságkezelő alapjának, az ESM-nek létrehozását, e hét hétfőre hívta össze először Jean-Claude Juncher az Eurogroupot. Október közepétől elvileg működésbe kellene állnia az ESM-nek, az országoknak be kell fizetniük első hozzájárulásukat, és ez lesz igazgatótanácsának első találkozója is egyben.Az ESM-ről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés