Előfizetői tartalom

Orbán: nemet mondott az IMF - Jön a magyar devizakötvény

Portfolio
Orbán Viktor Brüsszelben elismerte, hogy a kormány a rugalmas FCL-típusú hitelkeretet kért a Nemzetközi Valutaalaptól, ám az IMF erre nemet mondott - tudósít a Reuters hírügynökség. A Bloomberg szerint azt is mondta, hogy Magyarország IMF-fel kapcsolatos története nemkívánatos véghez közeledik. A magyar miniszterelnök a Bruegel Intézetben tartott szerda délelőtt előadást. Ezt követően találkozik az Európai Unió vezető tisztségviselőivel, többek között José Manuel Barrosóval.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint Orbán Viktor az előadáson úgy fogalmazott, hogy Magyarország egy rugalmas hitelkeretet kért a Nemzetközi Valutaalaptól, de az IMF erre nemet mondott. "A tárgyalások még mindig zajlanak, de most egyre közelebb vagyunk ahhoz a nem-hez" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: az IMF azt mondta Magyarországnak, hogy az országnak szüksége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés