Előfizetői tartalom

Először szólalt meg jegybankár a forint zuhanása óta

MTI
|
Portfolio
Nincs ok arra, hogy a jegybank változtasson a kamatcsökkentések eddigi óvatos jellegén - mondta Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank múlt héten kinevezett alelnöke a Dow Jones hírügynökségnek szerdán, hozzátéve, hogy az óvatos és fokozatos kamatcsökkentések eddig sikeresnek bizonyultak. Ez az első, jegybanki tisztviselő felőli hivatalos kommentár azóta, hogy a forint múlt héten meredek gyengülésbe kapcsolt. Ma egyébként az egyik kormánytag (Martonyi János külügyminiszter) felől is érkezett nyugtatást célzó üzenet, amelynek hatására a forint mérsékelt erősödést produkált.

Kapcsolódó cikkünk2013.03.13Martonyi nyugtat: nincs szándék a forint gyengítéséreA jegybank alelnöke ezzel feltehetőleg arra utalt, hogy a tanács tagjai nem terveznek 25 bázispontnál nagyobb kamatcsökkentést a következő, március végi kamatdöntő ülésen. Piaci elemzők korábban a vártnál alacsonyabb februári inflációs adat hatására kezdtek el spekulálni, hogy a lazább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés