Előfizetői tartalom

Egyhetes közleménnyel "nyugtat" a kínai jegybank

Portfolio
Jelenleg elfogadható mértékű a likviditás a kínai pénzügyi rendszerben, igaz számos tényező miatt most a bankok számára megemelkedett a likviditási szükséglet - ezt az egy héttel ezelőtti dátumozású közleményt tette közzé ma honlapján a kínai jegybank. A közlemény azt üzeni a piacoknak, hogy a jegybank valóban nem akar most érdemben beavatkozni a likviditási folyamatokba, ahogy azt tegnapi közleményével is üzente.

Múlt hét második felében rendkívül magasra, 10% fölé ugrott a kínai bankközi piacon a rövid futamidejű hitelek kamatlába a bankok egymással szembeni fokozott bizalmatlansága, illetve bizonyos technikai tényezők (félév közelsége miatt fokozott likviditásszükséglet) miatt. A gazdaságpolitika különböző csatornáin a piaci szereplők már eddig is azt az üzenetet érzékelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés