Előfizetői tartalom

Egyéves mélyponton az eurózóna feldolgozóipari aktivitása

Portfolio
Részben az exportrendelések miatt bő egyéves mélypontra bukott a francia feldolgozóipari beszerzési menedzser index augusztusban és ezt a romló teljesítményt a szolgáltató szektor mérsékelt élénkülése sem tudta teljesen ellensúlyozni. Ez stagnáló harmadik negyedéves GDP irányába mutat Franciaországban az orosz-ukrán válság árnyékában. Közben viszont a németeknél a két index csak kismértékű süllyedést mutatott augusztusra, így összességében lendületes GDP-növekedés várható. Az eurózóna átfogó indexei közül a feldolgozóipari egyéves mélypontra ereszkedett, míg a szolgáltatói egyelőre szintén jól teljesít, de a trend mindkét index esetén lefelé irányuló fordulatot, azaz a gazdasági aktivitás lassulását jelez.

2014. augusztus 21. 10:40 Megosztás Így néznek ki együtt a fontos indexek Érdemes egy-egy grafikonon is bemutatni, hogy a két legnagyobb európai gazdaság és az eurózóna együttes feldolgozóipari, illetve szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés