Előfizetői tartalom

Rendkívül nagy a tétje a brazil választásoknak

Plósz Dániel, MNB
Brazília gazdasága az új évezred első évtizedében jelentősen tudta csökkenteni lemaradását a fejlett világhoz képest, a gazdaság dinamikája azonban megtorpant. A 2011-ben hivatalba lépett elnök a növekedés helyreállítása érdekében komoly reformokba kezdett, amelyek megítélése kérdéses szakmai és politikai körökben egyaránt. Most, 4 év elteltével, új elnöke lehet a latin-amerikai országnak, aki az új kezdet lehetőségét is magával hozhatja Brazília számára.

Szép tervek szűk mozgástérrel Az elkövetkezendő hónapban a világ szeme Dél-Amerika legnagyobb gazdaságára, Brazíliára irányulhat a közelgő elnökválasztás miatt. A szavazás első fordulóját holnap, a másodikat három héttel később, október 26-án tartják a latin-amerikai országban. A közvélemény-kutatások szerint szoros küzdelem várható a jelenlegi elnök, Dilma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés