Előfizetői tartalom

Egy korszak zárul le szerdán

Portfolio
A világpiacon legnagyobb hatással bíró jegybank, a Federal Reserve szerdán végleg befejezi az eszközvásárlási programjának harmadik körét, ami a válságot követő korszakban rendkívül meghatározó volt a világpiac számára. Innentől kezdve az amerikai monetáris politikában a kamatokkal kapcsolatos iránymutatás lesz az igazán érdekes, amihez jó információt szolgáltathat csütörtökön a harmadik negyedéves növekedési adatuk is. Mutatjuk a hét legfontosabb eseményeit.

A hetet az Ifo üzleti hangulatindexszel kezdjük, ami az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása óta folyamatos esést mutat. Németországban a romló gazdasági környezet egyre inkább pengeélre állítja a gazdaságpolitikát, ugyanis nagy esély van rá, hogy újabb negatív negyedéves növekedést jelentenek majd, ami technikailag már recessziót jelentene. Fontos mentsvár lehetne, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés