Előfizetői tartalom

Jól van a magyar feldolgozóipar

Portfolio
Az augusztusi kedvezőtlen ipari termelési adatok ellenére októberben tovább folytatódtak a pozitív folyamatok a feldolgozóiparban a megkérdezettek szerint, és a beszerzési menedzser index ismét felülmúlta az előző havi értékét. A magyar BMI szezonális kiigazított októberi értéke 54,9 pont, amely 2,2 százalékponttal jelent jobb eredményt a szeptemberi értéknél.

Augusztus óta ez a harmadik hónap, hogy az index értéke sorozatban növekedni tudott, ami egyre kedvezőbb feldolgozóipari folyamatokról árulkodik. Jó hír, hogy így tavaly augusztus óta, immáron tizenötödik hónapja 50 pont felett áll az index, noha a júliusi 56,7 pontos értéket még így is alulmúlja. Az előző év azonos hónapjához képest idén 3,9 százalékponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés