Előfizetői tartalom

Aggódsz a nyugdíjadért? - Ezt a 10 ábrát látni kell

Portfolio
Az utóbbi években véghezvitt szigorítások a nyugdíjrendszerben beértek, a friss adatok alapján sikerült a férfiak esetében a korcentrumot a kötelező korhatár fölé emelni, bár a nők kedvezményes nyugdíjazása ezt a hatást részben ellensúlyozta. Tavaly nyugdíjra és egyéb ellátásokra összesen a GDP közel 12%-át fizette ki az ország, a fenntarthatóságot nehezíti hosszabb távon a társadalom öregedése és az alacsony születésszám. Elgondolkodtató, hogy a KSH adatai szerint az EU-s átlagnál a keresetekhez képest magasabb nyugdíjat ad a rendszer, azonban a nyugdíjak vásárlóértéke merőben elmarad a nemzetközi összehasonlításokhoz képest. A cikkből többek között az is kiderül, hogy melyik megyében a legjobb nyugdíjasnak lenni.

Tavaly nagy öröm érte a nyugdíjasokat. A magyar és a nemzetközi nyugdíjrendszerek szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír, hogy miként alakul a demográfiai helyzet, az egyik meghatározó trend a várható élettartam fokozatos növekedése. A KSH statisztikái alapján 1995-2012 között Magyarországon a 65 éves korban várható élettartam a férfiaknál 12,2 évről 14,3 évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés