Előfizetői tartalom

Már az oligarcháknak sincs nyugtuk Ukrajnában

MTI
|
Portfolio
Dmitro Firtas ukrán milliárdos oligarcha Ostchem vállalatának eddig 46 ingatlanát foglalta le a bíróság - közölte Arszen Avakov ukrán belügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán. A közlemény szerint a tárca a cégcsoport összesen 110 épületének, illetve földterületének lefoglalására nyújtott be keresetet. Firtas gázkereskedelemmel foglalkozó vállalatát azzal gyanúsítják az ukrán hatóságok, hogy több mint 5,7 milliárd hrivnyával, azaz körülbelül 76 milliárd forinttal károsította meg az államot - emlékeztetett Avakov. Firtas cége a vád szerint ekkora értékű földgázt nem fizetett ki az állami Naftohaz gázvállalatnak.

Áprilisban a kijevi Pecserszk kerületi bíróság 500 ezer köbméter földgáz lefoglalását rendelte el. A lefoglalt földgáz értéke megközelítőleg 4 milliárd hrivnya, azaz csaknem 54 milliárd forint. Arra a belügyminiszter nem tért ki, hogy mennyi a most lefoglalt ingatlanok összértéke. A lefoglalt gáz jelenleg az Ukrtranszhaz ukrán állami gázszállító vállalat tárolóiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés