Előfizetői tartalom

Kovács Árpád: a nullás költségvetés igenis elérhető

Portfolio
Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint több lehetséges út is van a nullás költségvetés eléréséhez, de, hogy melyikre lép az ország, az a 2017-es költségvetési törvényjavaslatból derül ki. A Magyar Időknek adott interjújában kifejtette: tartozunk az unokáinknak a hiány nélküli államháztartással és az államadósság nominális csökkentésével, Ausztria fejlettségét pedig egyáltalán nem lehetetlen utolérni, ha a növekedést saját erőnkből visszük véghez.

Kovács Árpád interjújában több ütemelképzelést is felvázolt a nullszaldós költségvetés eléréséhez: a központi költségvetésről szóló törvényben a bevételi és kiadási összegek megegyeznek, felmerült, hogy a nullás költségvetés csak a működési költségekre vonatkozzon, a fejlesztésekre nem, továbbá van olyan elképzelés is, miszerint az uniós módszertan szerinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés