Előfizetői tartalom

Itt az Európai Bizottság legújabb figyelmeztetése!

Portfolio
A 18 vizsgált uniós tagállam közül 5 ország küzd túlzott egyensúlyhiánnyal, köztük az euróövezet második és harmadik legnagyobb gazdasága, vagyis Franciaország és Olaszország. Ebben a két országban kibontakozó kockázatok akár fertőző hatással is járhatnak az Európai Bizottság szakértői szerint. Magyarország lekerült a radarról, egyelőre.

Az Európai Bizottság kedden tette közzé a tavaly novemberben 18 ország esetében elindított részletes eljárás eredményeit, melyben azt vizsgálták, hogy ezekben a tagállamokban fennáll-e makrogazdasági egyensúlyhiány és amennyiben igen, az milyen mértékű. A Bizottság most arra a következtetésre jutott, hogy Bulgária, Horvátország, Franciaország, Olaszország és Portugália...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés