Előfizetői tartalom

Ismét negatív infláció az USA-ban

Portfolio
Idén februárban havi alapon 0,2%-kal csökkentek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami az éves mutatót 1,4%-ról 1%-ra húzta le. Bár a Reuters által megkérdezett elemzők 0,9%-os éves inflációt vártak, így a tényleges adat jobb lett a vártnál, továbbra is messze a Fed 2%-os inflációs célja. Optimizmusra adhat okot ugyanakkor, hogy a meginfláció eközben - nem várt módon - havi bázison +0,3%-kal, éves alapon a januári 2,2%-ról 2,3%-ra növekedett.

A fogyasztói árak januári változatlansága után februárban havi alapon 0,2%-kal csökkent az infláció az Egyesült Államokban, ami összhangban volt az elemzői várakozások többségével. Az éves mutató így a januári 1,4%-ról 1%-ra esett vissza, a Reuters által megkérdezett elemzők ugyanakkor ettől alacsonyabb, 0,9%-os éves drágulásra számítottak. További jó hír, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés