Előfizetői tartalom

Így indokolja a kamatdöntését a jegybank

Portfolio
"A jelenlegi volatilis pénzügyi piaci környezetben a magyar gazdaságot változatlanul stabil fundamentumok jellemzik, külső adóssága jelentősen csökkent, finanszírozási képessége továbbra is magas. A fiskális folyamatok fenntarthatóak, a költségvetés hiánya alacsony, a GDP-arányos államadósság zsugorodik a devizaadósság arányának jelentős csökkenése mellett." - így reagált közleményében a jegybank az elmúlt hetek árfolyam-gyengülésére, illetve hozamemelkedésére. Eszerint az MNB nem gondolta, hogy túl kellene magyarázni a dolgot, a szűkszavú értékelés inkább azt jelzi, hogy a monetáris politika nem lát okot arra, hogy nagy feneket kerítsen a tőkepiaci fejleményeknek.

A tőkepiaci folyamatokat így értékeli a tanács: "A Monetáris Tanács laza monetáris kondíciók tartós tartására vonatkozó iránymutatása nem változott, azonban a piac által árazott hozamgörbe felfelé mozdult el. A devizaswappiaci, bankközi és állampapírpiaci hozamok emelkedtek, a piaci volatilitás nőtt. Ezen folyamatokat a jegybank az elsődleges célja, az inflációs cél...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái