Már nem csak az emberek, hanem a cégek is menekülnek a földi pokolból
Gazdaság

Már nem csak az emberek, hanem a cégek is menekülnek a földi pokolból

Portfolio
Az emberek mellett a cégek is egyre nagyobb számban hagyják el Venezuelát, mivel az embereknek lassan semmire nincs pénzük - derül ki a Reuters körképéből. A nagy multinacionális cégek közül páran még kitartanak, de csökkentették gyáraik termelését.
Épp a napokban írtunk cikket arról, hogy milliószámra menekülnek az emberek Venezuelából, ahol a hiperinfláció miatt egyre kilátástalanabb a helyzet. A Reuters cikke szerint eközben a cégek is egyre nagyobb számban döntenek a tevékenységük leállításáról vagy akár a teljes kivonulásról. Az Unilever gyára például erőteljesen csökkentette termelését a venezuelai Valenciában, csak a Tio Rico nevű jégkrémet gyártják már. A gyár egyik dolgozója elmondta, hogy tavaly ebből az édességből is még havi 800 darab ezer literes konténert töltöttek meg, ma már jó, ha negyvenet el tudnak adni egy hónap alatt, ezért egy másik gyárban annak termelését is leállították.A venezuelai vállalati tanácsadók szerint minden cég másként próbálja átvészelni az öt éve tartó recessziót az országban, ami a kereslet zuhanásával járt. Vannak, akik átmenetileg csökkentik vagy leállítják a termelést és bíznak a jobb időkben, míg mások végleg kivonulnak az országból. Az Unilever szóvivője azt mondta: maradni akarnak, erősítik jégkrém-üzletágukat jobb híján, a termelést pedig igyekeznek a kereslethez igazítani.

Ugyanakkor vannak olyanok, akik már rég elhagyták a dél-amerikai országot, mint a Clorox vagy a Kellogg. A várakozások szerint egyre többen csatlakozhatnak hozzájuk azok után, hogy az IMF becslései szerint az egymillió százalékot is elérheti az infláció, és a közelmúltban hatvanszorosára emelték a minimálbért, illetve felemelték a társasági adót. Így a folyamatosan zuhanó kereslet mellett egyre drágábban lehet termelni. Sok esetben az elhagyott üzemekre az állam teszi rá a kezét és megpróbálja folytatni a termelést, de a beszállítók hiányában ez nehéz.

Az olasz Pirelli gumigyártó venezuelai egységénél a héten azért tiltakoztak a dolgozók, mert egyik nap váratlanul zárva találták a gyár kapuit. Sok cégnek az okoz nehézséget, hogy az elharapózó hiperinfláció mellett sem tudnak árat emelni a központi szabályozás miatt. A Ford venezuelai gyára emiatt júliusban egyetlen modellre korlátozta termelését, miközben a rivális General Motors már tavaly elhagyta az országot.
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
német200117