Előfizetői tartalom

Nagy Márton: vegyen még 3000 milliárdért állampapírt a lakosság!

Portfolio
Kiaknázatlan lehetőség a magyar háztartások jelentős megtakarítás-állománya, jó lenne, ha a háztartásoknál lévő készpénznek csak a fele bekerülne lakossági állampapírba, azzal szinte teljesen önfinanszírozó lehetne a magyar állam, hiszen teljes egészében belföldi szereplők finanszíroznák - mondta a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján Nagy Márton. Az MNB alelnöke kiemelte, hogy a jövőben mozgásteret jelent majd, hogy más jegybankokkal ellentétben nálunk csökkent a mérleg.

A globálisan szigorodó monetáris politikák és a feltörekvő piaci turbulencia miatt megindult egy kötvénypiaci átrendeződés, a feltörekvő piacokról a fejlett piacok felé. Ez a folyamat a legérzékenyebben Ázsiát és a Közel-Keletet érintette, a mi régiónkban volt a legkisebb a hatás a feltörekvő piacokon belül. Sőt, Közép-Kelet-Európán belül Magyarország tőkemegtartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés