Előfizetői tartalom

Újabb szomorú adat érkezett a gyerekszületésekről

Portfolio
2018 augusztusában az élveszületések száma 3,5%-kal kevesebb, a halálozásoké 0,2%-kal több volt, mint az előző év azonos hónapjában. A 2207 fős augusztusi természetes fogyás 16%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. A szezonálisan igazított adataink azt mutatják, hogy nem tört meg a csökkenő születésszám trendje a nyár végén. Ráadásul a termékenységi ráta is inkább csökken, vagyis a gyerekvállalási kedv javulásának nincs nyoma.

Az év első nyolc hónapja népességfogyás szempontjából kedvezőbb képet mutat: ebben az időszakban a születések száma 2,1, a halálozásoké 2,3%-kal kevesebb volt, mint 2017 azonos időszakában. Ennek következtében a természetes fogyás 2,6%-kal, 739 fővel csökkent 2017 első nyolc hónapjához képest. A javulás ugyanakkor csak annak köszönhető, hogy idén elkerülte hazánkat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés