Előfizetői tartalom

Szja, gépjárműadó, chipsadó - Nagy dobásra készülhet a kormány az adózásban

Portfolio
Magyarország versenyképességének javítása érdekében a Pénzügyminisztérium tegnap közzétett versenyképességi csomagjában számos adórendszert érintő intézkedést javasol. A PM többek között tovább csökkentené a munkát érintő terheket (az egyszámjegyű szja gondolata ugyanakkor nem jelenik meg a dokumentumban), az adórendszer egyszerűsítése érdekében több kisadót megszüntetne, illetve egyes tételeket összevonna, másrészről viszont felmerül az egészségügyi kockázatot vagy környezetterhelést jelentő termékekre, szolgáltatásokra kivetett adók növelésének lehetősége. A csomag számos más javaslatot is tartalmaz, ezeket szedtük össze az alábbi cikkben.

Mozgalmas nap volt a tegnapi, az MKIK gazdaság évnyitó rendezvényén ugyanis Orbán Viktor, Matolcsy György és Varga Mihály is felszólalt, azt ecsetelve, hogy milyen intézkedésekre lesz szükség a következő években ahhoz, hogy Magyarország tartós felzárkózási pályára álljon, és érdemben megközelíthesse a nyugat-európai életszínvonalat 2030-ra. Ennek megvalósításához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés