FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Zsiday a Varga-Matolcsy-féle "cuki cicaharcról"

Portfolio
A jegybankelnök és a pénzügyminiszter közötti "cuki cicaharcról" írt blogjában Zsiday Viktor. Pontosabban inkább Matolcsy György MNB-elnök motivációit kívánta megvilágítani. Mint írja, Matolcsy várakozásokat akar menedzselni a jobb gazdasági teljesítmény érdekében, miközben a kormányt próbálja noszogatni a versenyképességi reformra, mivel a "magyar modell" eredményei nem jobbak, mint a többi régiós országé.

A pénzügyi szakember a blogjában azt fejtegeti, hogy Matolcsy láthatóan teljes mértékben tudatában van a gazdaság reflexív természetének azaz annak, hogy a gazdasági szereplők gondolatai/várakozásai visszahatnak a gazdaságra, a gazdaság pedig a szereplők gondolataira. A gazdasági folyamatokban nagyon sok az ilyen önbeteljesítő jóslat, és láthatóan Matolcsy számára kiemelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés