Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, sikerült megúszni a vérengzést Ázsia üzleti központjában

Hiába vonta vissza a hongkongi kormány a masszív tüntetési hullámot kirobbantó kiadatási törvényét, még mindig több ezer ember demonstrál általános, közvetlen választójogért és a rendőri visszaélések kivizsgálásáért. A tüntetések nem ártottak jelentősen a hongkongi üzleti életnek, a turizmusból és vendéglátásból megélő éttermeket és kisboltokat viszont eléggé megviselték. Bár egy időben nagyon komoly összecsapások zajlottak a hatóságok és a demonstrálók közt, úgy tűnik, a nehezén talán már túl van az autonóm terület. Hongkongiakkal beszélgettünk arról, hogy milyen a hétköznapi életük a politikai forgatagban, illetve hogy milyennek látják a város jelenét és jövőjét.

A téma érzékenysége miatt igyekeztük elkerülni a nevek, titulusok pontos feltüntetését, kivéve, ha az érintett nyilvánosan beszélt. Elérték, amit akartak, minek tüntetnek mégis? Százezrek, ha nem milliók vonultak az utcára június elején Hongkongban, hogy tiltakozzanak egy törvényjavaslat ellen, melyet, ha elfogadott volna a kormányzat, az autonóm területnek ki kellett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés