Előfizetői tartalom

Egyre közelebb a 10 ezer milliárdos álomhatár a magyar járműiparban

MTI
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar, ennek fejlődéséhez elengedhetetlen a beszállítói ipar folyamatos fejlesztése - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a tömegközlekedési eszközgyártás területén tevékenykedő Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,4 milliárd forint értékű beruházásának bokrétaünnepségén szerdán Nyíregyházán.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a német tulajdonú vállalkozás termékeinek 98 százalékát exportálja, ezáltal a magyar exportteljesítményhez is hozzájárul. Egyre közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy a magyar járműipar egy év alatt 10 ezer milliárd forintnyi termelési értéket állítson elő - hangoztatta a miniszter. Hozzátette, ez teljesen reális célkitűzés a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés