Előfizetői tartalom

Ott romlik a magyar versenyképesség, ahol már most is komoly gondok vannak

Portfolio
Magyarország a világ 47. legversenyképesebb országa a Világgazdasági Fórum 141 országot vizsgáló jelentése szerint. Ez egy hellyel jobb, mint a 2018-ban elért pozíciónk. Mindeközben az EU-ban továbbra is a 24. helyen állunk, ebben nincs változás. Egy év alatt az információs és kommunikációs technológiák (IKT) adaptációja területén javított nagyot az ország, az infrastruktúra is fejlettebb lett, azonban az oktatással és az egészségüggyel, valamint az intézményi környezettel komoly gondok vannak. Az ország legerősebb versenyképességi pontja a kedvező makrogazdasági helyzet, ez azonban régiós összevetésben még kevésnek bizonyult a javításhoz.

Budapest Economic Forum 2019 Magyarország versenyképességéről is szó lesz a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. Információ és jelentkezés Magyarország továbbra is a 28 tagú Európai Unió 24. legversenyképesebb tagállama. Tavalyi pontszámunkhoz képest 0,8 pontot javított az ország, elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés