GettyImages-1180080525
Gazdaság

Jöhet az újabb Trump-szankció Törökországra

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök újra Twitteren jelentett be a Törökországra kivetendő szankciókat. Előzőleg Trumpnak már bejött Erdogannal szemben a szankciós játék egy másik ügy kapcsán, a mostani eset azonban fajsúlyosabb, így várhatóan ez nem lesz egy olyan könnyen megnyerhető csata, mint az előző.

A Trump adminisztráció várhatóan még ezen a héten gazdasági szankciókat fog kiszabni Ankarára. A szankciók bevezetése a török csapatok Észak-Szíriába való behatolása miatt történik. A törökök a kurd milíciákat szeretnék felszámolni, akikre Erdogan terrorista szervezetként tekint. A helyzet bonyolutságára jellemző azonban, hogy a most terroristaként kezelt kurdoknak kulcsfontosságú szerepük volt, és van a mai napig az Iszlám Állam legyőzésében.

Trump vasárnap azt mondta, hogy figyelemmel követi az amerikai Kongresszus munkáját, ahol a republikánusok és a demokraták együtt próbálnak szankciós törvénytervezetet átvinni. Hétfőn Trump már azt tweetelte, hogy "nagy szankciók" várhatóak Törökországra:

Trump azóta küzd a kemény kritikák ellen, mióta visszavonta az amerikai csapatokat Szíriából. Sokan úgy látják, hogy a csapatok kivonása elhamarkodott volt. A kurdok régóta az Egyesült Államok szövetségesei voltak, akiket most magára hagyott. Erdogan már régóta fel akarta számolni a Dél-Törökországban is jelen lévő kurd függetlenségi törekvéseket, amire a mostani hatalmi vákuum teret engedett.

Címlapkép: Win McNamee/Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_olaj0916_2