Előfizetői tartalom

Ravasz húzás szülte a világ egyik legnagyobb autógyártóját - A túlélés viszont így sem garantált

Csütörtök reggel hivatalosan is bejelentették: egyesül az olasz-amerikai Fiat Chrysler és a francia PSA konszern. A fúzió során létrejövő új cégcsoport, amelyet 50-50 százalékban birtokolnak majd az eddigi vállalatok tulajdonosai, a világ 4. legnagyobb autógyártója lesz az értékesítési számai alapján. A tranzakció hírét kitörő örömmel fogadták a piaci szereplők, a Fiat Chrysler részeről azért, mert egy évek óta húzódó ügy végére kerül pont azáltal, hogy végre sikerült találniuk egy tőkeerős partnert, amellyel átvészelhetik az autóipar totális átalkulását. A PSA részéről pedig azért, mert sikerült belehajszolniuk a Fiat Chrysler menedzsmentjét egy olyan üzletbe, amely első olvasatra számukra előnyösebbnek tűnik.

Szerda reggel még csak sajtóhírek szóltak arról, hogy egyesülhet a Fiat-Chrysler (FCA) és a Peugeot Citreon csoport (PSA), este pedig a Wall Street Journal már úgy értesült, hogy meg is állapodtak a tulajdonosok. Ezt követően nem kellett sokat várni, csütörtökön a felek hivatalosan is bejelentették: valóban megszületett a megállapodás, amelynek keretében egy olyan új autógyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés