Karácsony Gergely
Gazdaság

Máris reagált Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely

Portfolio
Úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek - írta Budapest főpolgármestere hivatalos közösségi oldalán.

A Portfolio is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

Erre írt most Facebook-posztot a főpolgármester. "Ahhoz, hogy Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkednünk nekünk, választott vezetőknek" - kezdi a politikus és arra emlékeztet, hogy a városvezetésnek és a kormánynak együtt kell működnie és ezért kezdeményezte a találkozót.

Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek. Ezt a meghívást a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekintem

- olvasható a posztban. Karácsony azt is előrevetíti, hogy több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről. "Az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hozunk olyan döntést, amelyet képviselni fogok a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek" - folytatja, majd kiemeli:

a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választjuk.

Közben az is kiderült, mi kerül terítékre a keddi budapesti közgyűlésen.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karácsony gulyás_mti