Előfizetői tartalom

Visszafogott növekedés és alacsony infláció vár Európára a következő években

Portfolio
A külső gazdasági környezet a korábbiaknál sokkal kevésbé támogatóvá vált, a feldolgozóipar nagyon szenved a sok bizonytalanságtól és közben strukturális átalakuláson is átmegy, így az európai gazdaság egy olyan elhúzódó időszak elé néz, amelyet visszafogott növekedés és alacsony infláció jellemez – állapítja meg az Európai Bizottság a ma kiadott őszi gazdasági előrejelzésében. Az azért jó hír, hogy egyetlen országra sem vetít előre recessziót 2019-2021-es időszakra a brüsszeli testület és például a német növekedés élénkülhet a következő években, miközben az olasz deficit és adósságráta tovább emelkedhet.

Az európai gazdaság immár hetedik éve folyamatosan növekszik 2019-ben, és az Európai Bizottság ma közzétett előrejelzése szerint 2020-ban és 2021-ben is folytatódik a bővülés. A munkaerőpiacok továbbra is szilárdak, és folytatódik a munkanélküliség csökkenése a friss prognózisok szerint. A Magyarországra vonatkozó előrejelzéseket külön cikkünkben foglaltuk össze:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés