Előfizetői tartalom

Támogatja a kormány, hogy a szülőket büntessék, ha nem jár a gyerek iskolába

MTI
Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a szakképzési törvényhez benyújtott módosító javaslatot, amely a szülőket "arra ösztönözné", hogy gyermekük egy biztos megélhetést jelentő szakma megszerzésével zárja tanulmányait - közölte az ITM. A minisztérium szerint "a családoktól az új szabály tehát önmagában semmiféle támogatást nem vesz el", azonban a törvénymódosítás értelmében az a szülő vagy törvényes képviselő, aki nem teljesíti a szabályt, vagyis nem jár a gyerek iskolába, akkor a gyerek után járó jogosultságokat elveszíti.

A közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelte, hogy a szülői felelősség törvényi megerősítése hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás jelentős csökkentéséhez, gyakorlatilag a megszüntetéséhez, így a foglalkoztatottak számának további növekedéséhez, a fiatalok munkaerőpiacon való stabil jelenlétéhez, boldogulásához is. "A magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái