BKV busz
Gazdaság

15%-os béremelést követelnek a BKV dolgozói - egyelőre hiába

Portfolio
Nem tett béremelési ajánlatot a BKV vezetése a bértárgyalás-sorozat tegnapi nyitófordulóján - jelezte közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Az EKSZ és a többi dolgozói érdekképviselet 15 százalékos emelést tart elfogadhatónak.

Az EKSZ Bolla Tibor vezérigazgatónak írt levelében az érdemi bértárgyalások mielőbbi megkezdését sürgette, miután a tegnapi találkozót "legfeljebb formálisnak nevezhető tapogatózó megbeszélés"-nek minősítette. Ezen az Egységes Közlekedési Szakszervezet megismételte a 15 százalékos béremelési igényét, jelezve, hogy valójában ennél sokkal nagyobb bérfejlesztés is indokolt lenne.

Az EKSZ az idei, 2019-es 8 százalékos  bérfejlesztést nem írta alá, ezzel is jelezve, hogy méltatlanul kevésnek tartja azt. Naszályi Gábor elnök szerint beigazolódott a szakszervezet évek óta hangoztatott véleménye, miszerint a BKV-nál kimutatott átlag jövedelemszinthez rengeteget kell túlórázniuk a munkavállalóknak. Súlyos problémának tartja az elnök azt is, hogy a cég milliárdokat költ gyorsan lemorzsolódó újak kiképzésére is, ahelyett, hogy ezt a pénzt megfelelő bérekre költené. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az alacsony bérek miatt a BKV-nál a mai napig kevés a karbantartó és egyéb kiszolgálói területen is súlyos létszámhiány van.

Címlapkép: MTI Fotó/Róka László

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország