ford mustang march-e elektromos auto
Gazdaság

Nagyon fontos modellt mutatott be a Ford - Itt az elektromos Mustang Mach-E

Portfolio
A Ford bemutatta a Mustang Mach-E-t vasárnap, a vadonatúj, elektromos meghajtású SUV-t, amelyet a Tesla riválisának szánnak.

A 2020 végén megjelenő, állandó mágneses elektromotorokkal hajtott Mustang Mach-E vásárlói normál és kibővített akkumulátorok, illetve első- és összkerékhajtású kivitelek közül választhatnak. A jármű nagyobb kapacitású és összkerékmeghajtású változata várhatóan akár 600 kilométert is képes lesz megtenni a WLTP-szabvány szerint egyetlen töltéssel. A nagyobb akkumulátor-kapacitású és összkerékhajtású kivitel tervezett teljesítménye 337 lóerő, forgatónyomatéka pedig 565 newtonméter lesz.

A Ford egy különleges, nagy teljesítményű modellt is kínál majd, a várhatóan 465 lóerőt és 830 newtonméter forgatónyomatékot kínáló Mustang Mach-E GT a tervek szerint kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsul majd állórajttal 100 km/órára.

Az új modell ára 43 895 és 60 500 dollár közötti sávban mozog majd, a modell típusától és felszereltségétől függően - a CNBC beszámolója szerint. Érdemes azt is hozzátenni, hogy ezekben az árakban nem szerepel a szövetségi támogatás, amelynek mértéke 7 500 dollár.

Nagyon fontos lesz a Ford számára, hogy a vásárlók hogyan fogadják majd az új, tisztán elektromos meghajtású SUV-t, amelyet a Tesla riválisának szánnak. Az amerikai elektromosautó-gyártó ugyanis a Ford számára kiemelten fontos pickup piacra készül betörni, a héten mutatják be a Tesla Cybertruckot, amellyel kapcsolatban Elon Musk korábban azt nyilatkozta, rendkívül megosztó jármű lesz és a valaha gyártott legjobb pickup. Utóbbi kijelentés különösen azért fájhat a Fordnak, mert ez az a szegmens, amelyben piacvezető Amerikában és ahonnan a profitjának jelentős része származik. Egy kelendő elektromos modellel, amely a vásárlók által leginkább kedvelt SUV szegmensben versenyez majd, viszont részben ellensúlyozhatná azt a kiesést, amelyet egy jól eltalált Tesla pickup okozhat majd számára a jövőben. Feltéve persze, hogy a most bemutatott Mustang Mach-E modellen kellő mértékű profitot tud majd realizálni a Ford.

ford mustang march-e elektromos auto oldalrol

Többféle akkumulátorral érkezik majd az új modell

A Mustang Mach-E egyaránt megrendelhető lesz Standard Range (normál, 75,7 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátoros) és Extended Range (kibővített, 98,9 kWh kapacitású akkumulátoros) változatban. A Standard Range specifikációban az akkumulátor 288, az Extended Range kivitelben pedig 376 lítium-ion cellából áll. Az akkumulátor a padlón, a két tengely között kapott helyet. Az akkut extrém alacsony, mínusz 40 Celsius fokos hőmérsékleten is tesztelték, és vízálló burkolattal látták el, ami egy baleset során elnyeli az ütközéskor fellépő erőhatásokat. Az akkumulátort fejlett aktív folyadékhűtés- és fűtés tartja olyan hőmérsékleten, ami ideális teljesítményt és feltöltési időt biztosít.

Érdemes kiemelni, hogy a Ford a vásárlóinak hozzáférést biztosít majd a FordPass töltőhálózathoz. A NewMotion céggel kialakított együttműködésnek köszönhetően (és a FordPass Connect fedélzeti modem használatával) a FordPass alkalmazás Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő töltőhálózathoz biztosít csatlakozási lehetőséget, ahol a Ford ügyfelei 21 országban több mint 125 000 töltőpontot vehetnek majd igénybe.

Lehetőség lesz az IONITY nagyteljesítményű áramkútjainak használatára is, amelyekből a tervek szerint 400 darabot létesítenek a legfontosabb európai helyszíneken 2020-ig. Az állomások nagy kapacitása jelentősen csökkenti a feltöltési időt, ami ideális megoldás a hosszú távú utazások során. A 150 kW töltési csúcskapacitás mellett a nagyobb akkumulátorral és összkerékhajtással szerelt Mustang Mach-E akkumulátorába akár 93 km-re elegendő energia is beletölthető lesz 10 perc alatt. A normál akkumulátoros Mustang Mach-E modell pedig 10 százalékos feltöltöttsége 80 százalékosra lesz növelhető 38 perc alatt.

Az új modellben már a legújabb SYNC rendszer fut

A Mustang Mach-E modellben debütál majd az új generációs SYNC kommunikációs és szórakoztató rendszer, amely a gépi tanulás segítségével gyorsan elsajátítja a vezető szokásait az ígértek szerint. A vezetőnek egy 15,5 colos kezelőfelület áll majd rendelkezésére arra, hogy az új generációs SYNC rendszerét irányítsa. Érdemes kiemelni, hogy a felhőalapú konnektivitást és beszélgetős stílusú hangvezérlést kínáló, új generációs SYNC rendszer teljesítménye a SYNC 3 kétszeres, így gyorsabban és egyszerűbben kezelhetők vele a navigációs, zenei és csatlakozási funkciók.

ford mustang march-e elektromos auto kijelzo
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
parlament