Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
Gazdaság

Meglepő helyről kapott dicséretet Magyarország

Portfolio
Az erős gazdasági növekedés, az alacsonyabb költségvetési hiány melletti erős elköteleződés és a külső sérülékenység csökkenése támogatják a magyar adósságbesorolást – állapította meg a Moody’s friss elemzésében. A hitelminősítő szakemberei mindezek mellett kiemelték, hogy továbbra is magas az adósságráta, akadályozza a felminősítésünket.

A magyar gazdaság növekedése a várható lassulás ellenére is erőteljes maradhat 2020-ban és 2021-ben is, emellett pozitív, hogy a kormány elkötelezett a költségvetési hiány és az adósságráta további csökkentése mellett – állapították meg a Moody’s szakértői. A növekedés ugyan lassulhat, de 2020-21-ben is 3,2% körül alakulhat.

A legfontosabb kihívás Magyarország számára a továbbra is magas adósságráta, ami 2018 végén a GDP 70 százaléka volt, ennek további csökkenésére számítanak a szakemberek. Az erőteljes növekedés segíthet abban, hogy az adósságráta tovább csökkenjen, 2021-re a GDP 64%-ára mérséklődhet – mondta Steffen Dyck, a hitelminősítő alelnöke.

A hitelminősítő közleménye kiemeli, hogy ha tovább javulnak Magyarország mutatói, és az adósságráta közeledik a hasonló besorolású országokéhoz, akkor az pozitív lehet a besorolásunk szempontjából is. Emellett kedvező jel lenne, ha a kormány strukturális reformokba kezdene, melyek javíthatnák a versenyképességet és élénkítenék a potenciális növekedést. A másik oldalon viszont a költségvetési fegyelem gyengülése és az adósságcsökkenés megakadása lenne negatív, ahogy azt sem értékelnék, ha a kormány intézkedései gyengítenék a növekedést.

Azért meglepő a Moody’s többnyire pozitív véleménye, mert a cég esetében évek óta hiába várunk felminősítésre, a jelenlegi Baa3 besorolásuk egy fokozattal elmarad a Fitch és a Standard & Poor’s hasonló osztályzatától, ráadásul a kilátásunk is csak stabil.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
migrációmenekültektörökország