D_SOS20191107004
Gazdaság

Közel a recesszió Európában, új akciótervet hirdet a magyar kormány!

Portfolio
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy új gazdaságvédelmi akciótervet hirdetnek, mert az európai gazdaság lassul, több ország közel van a recesszióhoz.

GDP-növekedés

A kormány értékelte az ország gazdasági helyzetét, és az látszik, hogy idén Európa egyik legnagyobb növekedést produkálhatjuk, hanem a legnagyobbat, a GDP-bővülés közel lesz az 5%-hoz, de kicsivel ez alatt várható - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 148. Kormányinfón. De nem vagyunk függetlenek az EU más gazdaságainak teljesítményétől, a külkereskedelmünk majdnem 80%-a az EU-val áll fent, így a nyugat-európai negatív folyamatok hatással lesznek ránk is, a cél azonban az, hogy ez a hatás visszafogott legyen.

A hatások csökkentésére egy második gazdaságvédelmi akciótervet fogadunk el a jövő év elején - jelentette be Gulyás. Ez azért fontos, hogy Magyarországot megóvjuk attól a recessziós, illetve recesszióhoz közeli helyzettől, amiben nyugat-európai gazdaságok vannak - mondta Gulyás, utalva Németország helyzetére, amely a legnagyobb külkereskedelmi partnerünk.

A gazdaságvédelmi akcióterv lényege az lesz, hogy a lehető legcsekélyebb mértékben legyen hatással a magyar gazdaságra a német stagnálás - válaszolta egy kérdésre.

Dugódíj

A kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését Budapesten - erősítette meg a kormány álláspontját Gulyás Gergely. A dugódíj bevezetése előkészítetlen és aggodalomra ad okot - tette hozzá.

Gulyás arra reagált, hogy Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes azt mondta, öt éven belül korlátozzák Budapesten az autósok behajtását a belvárosba és a dízelautók használatát.

Gulyás azt mondta, hogy a dugódíjról a Fővárosi Közgyűlés hozhat döntést saját hatáskörében, ha ez megtörténik, azzal szemben nincs apelláta.

Néppárt

Van egy új elnöke a Néppártnak, aki tegnap mondott egy beszédet, és nem volt benne olyan, amit a Fidesz ne osztana, a határkerítések kérdésén kívül - mondta Gulyás Tusk beszédével kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva. 

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt szerda esti tisztújító kongresszusán. "Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség" - hangoztatta Tusk. Figyelmeztetett: azok, akik ezt nem tudják elfogadni, "de facto ki lesznek zárva a pártcsaládból".

Gulyás jelezte, hogy ha a Néppárt konzervatív, keresztény értékrendet képvisel továbbra is, amelytől most távolodni látszik, akkor a Fidesz maradna a pártban, ellenkező esetben nem.

Gulyás Gergely reagált Vlagyimir Putyin tegnapi szavaira is:

(Címlapkép: MTI/Soós Lajos)

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
zöld környezet levél