Előfizetői tartalom

Újra elkészítik a nagy egészségfelmérést

Portfolio
Mintegy 510 településen élő, több mint tízezer, véletlen mintavétellel kiválasztott lakos egészségi állapotával kapcsolatos válaszait várja a Központi Statisztikai Hivatal. Magyarország – 2009 és 2014 után – immár harmadik alkalommal vesz részt az Európai lakossági egészségfelmérésben (ELEF), amelynek célja, hogy átfogó képet adjon a lakosság egészségi állapotáról. A mintába került válaszadók kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel, véletlenszerűen történt. Különösen fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a felmérésben, hiszen az adatgyűjtés reprezentativitása miatt egy-egy kitöltő közel 700 embert képvisel – hívja fel a figyelmet a KSH.

A 2019. évi Európai lakossági egészségfelmérés végrehajtását európai uniós jogszabály teszi kötelezővé minden EU-tagállam számára. Az adatok hozzájárulnak az egyes tagországok egészségpolitikai intézkedéseihez és az egészségügyi ellátórendszerek minőségének javításához, valamint kulcsfontosságúak az egészségüggyel és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés