Előfizetői tartalom

Vége a magyar foglalkoztatási csodának? Itt vannak a fordulat első jelei

Portfolio
Nem emelkedett a foglalkoztatottak száma és nem csökkent a munkanélküliségi ráta sem augusztus és október között az előző hónapokhoz képest. A foglalkoztatottak száma 4 millió 520 ezer volt, miközben 164 ezren voltak munka nélkül. A külföldi telephelyen dolgozókat és a közmunkásokat leszámítva hónapok óta 4 millió 290 ezer körül ingadozik a foglalkoztatottak száma Magyarországon. A szezonálisan igazított adataink is a fordulat jeleiről árulkodnak.

Augusztus és október között 4 millió 520 ezren dogoztak a KSH felmérése szerint, ami gyakorlatilag megegyezik az előző hónapok adataival, és 18 ezer fős bővülést jelent éves alapon. Az előző hónapokban még 30-40 ezres foglalkoztatás-bővülést mért a hivatal éves alapon, a mostani szám a legalacsonyabb 2011 eleje óta. A munkanélküliek száma 164 ezer volt augusztus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés